Így látták az edzők a Bp. Honvéd kiesését az Európa-ligából

2013. július 26. 10:45:00  nyomtatási kép

A Debrecen mellett a Budapest Honvédnak sem sikerült kiharcolnia a továbbjutást az Európa-ligában, így augusztusban már nem „nehezíti” a magyar csapatok dolgát a nemzetközi megméretetés.

A kispestiek az idegenbeli 2–0-s vereséget követően a Bozsik-stadionban 3–1-re kaptak ki, így búcsúztak az EL-től. A két szakvezető így értékelte a budapesti visszavágót.

Marco Rossi (Bp. Honvéd): – Nehéz bármit is mondani két olyan találkozó után, ahol rengeteg hibát ejtett a csapat. A visszavágó előtt külön felhívtam a játékosok figyelmét, hogy a Vojvodina úgy érkezik ide, hogy várni fog a hibáinkra, és ezt mindenféleképpen el kell kerülni. Ehhez képest rögtön az első félidőben sikerült két olyan gólt kapni, ami ki nem kényszerített hibából következett, és ezzel megpecsételtük a saját sorsunkat. Látni kell, hogy nem kedvező változások történtek a játékoskeretben, elveszítettük Lanzafamét és Martínezt. Az ő pótlásuk nem sikerült megfelelő minőségű játékosokkal eddig. Nyilván még gondolkodhatunk igazolásokban, de egyelőre ez a keret nem éri el az előző évi erősségét. De az pozitívum, hogy sok tehetséges játékosunk van, tőlük várható jó teljesítmény, de nem rögtön. Fájó hibákat láttam a csapattól, amit nem engedhetünk meg magunknak. Minőségben ez a Vojvodina fölénk nőtt, ezt nem tudtuk kompenzálni.

Marco Nikolics (Vojvodina): – Gratulálok a Honvéd csapatának és vezetőedzőjének. Kemény ellenfelet ismertünk meg bennük, de mindenekelőtt saját játékosainknak gratulálok, akik nagyon jó teljesítményt nyújtottak az elmúlt két mérkőzésen. Jó volt látni a találkozó előtt a játékosokon a nyugalmat az öltözőben és megfelelő mentális állapotot, amely meg is mutatkozott az eredményben. Nagyon örülünk, hogy legalább még két mérkőzésen szerepelhetünk az Európa-ligában. Nálunk a bajnokság még nem kezdődött el, így ez további lehetőség, hogy a csapat összecsiszolódjon.

(honvedfc.hu, B. Nagy Zoltán – foci24.com)

HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 03:38:39' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'