Két magyar fiatallal erősített az egyre nagyobb bajban lévő bajnoki címvédő

2015. augusztus 24. 19:59:14  nyomtatási kép
Pölöskei Zsolt és Kovácsik Ádám a Videoton új igazolásai: a 24 éves középpályással hároméves, a szintén 24 éves kapussal kétéves szerződést kötött az NB I-ben címvédő fehérvári klub, amely ebben a szezonban egyelőre a várakozásokon alul szerepel.       

Pölöskei Zsolt 1991. február 19-én született Budapesten. Az MTK-ban kezdett focizni és itt is lett NB I-es labdarúgó. Három idény alatt 71 első osztályú mérkőzésen lépett pályára, ezeken 13 gólt szerzett. Az elmúlt és az azt megelőző szezonban is az MTK alapembere volt. 2008-2010 között a Liverpool kötelékébe tartozott. Pölöskei Zsolt hároméves szerződést írt alá a Vidivel.

Kovácsik Ádám, a 2009-es egyiptomi U20-as Vb-n bronzérmet szerző magyar válogatott egyik kapusa 1991. április 24-én, Budapesten született, utánpótlás-játékosként a Budapest Honvéd és a Ferencváros csapataiban szerepelt, mielőtt mindössze 16 évesen az akkor Seria A-ban szereplő Reggina Calcio leigazolta. A 192 centiméter magas hálóőr az elmúlt nyolc szezonban a Reggina mellett kölcsönben a Foligno, a Carpi és a Pavia kapuját is védte, Olaszországban összesen 29 másodosztályú, 66 harmadosztályú és 5 Olasz Kupa-meccsen jutott szóhoz, mielőtt a Reggina pénzügyi problémái miatt szabadon igazolhatóvá váltak a klub játékosai, így ő is. Kovácsik két évre kötelezte el magát a Videoton FC-hez.

Kovács Zoltán sportigazgató: "Filip Pajovics sajnálatos sérülése miatt kapusposztra gyorsan kellett igazolnunk. Kovácsik Ádám személyében fiatal, mégis tapasztalt kapust tudtunk szerződtetni, ő akár hosszabb távon is értéke lehet a klubnak és megfelelő versenyhelyzetet teremt a kapusok között. Pölöskei Zsoltot több klub is szerette volna leigazolni, hiszen az NB I egyik legjobb középpályásról van szó. Nagy munkabírású, remek lövőtechnikával rendelkező és képzett játékos csatlakozott személyében a kerethez, megítélésem szerint mindenképpen szükségünk volt egy ilyen típusú játékosra".

Pölöskei Zsolt: "Több ajánlatom is volt a nyáron, de úgy ítéltem meg, hogy a Vidiben lesz a legnagyobb esélyem a fejlődésre. Tavaly bajnokságot nyert a csapat, remekül teljesített, idén kicsit nehezebben indult a szezon, de biztos vagyok abban, hogy kilábalunk a hullámvölgyből. Több játékost is ismerek a csapatból, nem hiszem, hogy gond lesz majd a beilleszkedéssel. Az biztos, hogy nagyon nehéz lesz beverekednem a kezdőcsapatba, hiszen kitűnő játékosok vannak a keretben, de természetesen az a célom, hogy ez sikerüljön és a csapat segítségére legyek".

Kovácsik Ádám: "Örülök, hogy sikerült megállapodnunk Kovács Zoltán sportigazgatóval, rövid gondolkodás után igent mondtam az ajánlatára, boldog vagyok, hogy itt lehetek. Július közepéig nem edzhettem csapattal, mert meg kellett várnom, hogy mi lesz a Reggina sorsa, utána viszont edzéslehetőséget kértem és kaptam a Ferencvárostól és a Honvédtól is, egyénileg is dolgoztam, szerintem pár közös gyakorlás után bevethető állapotban leszek. Célom, hogy bebizonyítsam mindenkinek, hogy egy jó kapus érkezett Fehérvárra és természetesen idővel szeretném magam beverekedni a kezdőcsapatba is".

Forrás: csakfoci.hu


címkék:  NB I.  Átigazolás  Magyar Foci
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-05-24 04:52:49' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'