Az idő a Fradinak dolgozik, Otigba Kenneth ügyében

2015. augusztus 27. 09:34:30  nyomtatási kép
Elsősorban azon múlik Kenneth Otigba hazaszerződése, hogy jelenlegi holland klubja mennyit enged az árából. Úgy tudjuk, néhány hete még 1 millió eurót is meghaladó összeget szeretett volna a holland Heerenveen a Ferencváros által kinézett védőért, ezt a pénz azonban érthető okokból nem akarta volna kifizetni a magyar csapat. Az átigazolási hajrá lehet az FTC nagy esélye ebben az ügyben.

Bő két hete számoltunk be arról, hogy a Ferencvárossal kapcsolatba hozott Otigba Kenneth érkezésére az akkori állás szerint nem igazán volt esély, miután élő szerződése van, és a klubja egyelőre olyan árat kér érte, ami magyar klub számára nem kifizethető.

Úgy tudjuk, ebben erősen közrejátszott az, hogy akkoriban Angliából volt érdeklődés a védő iránt, holland csapata pedig abban bízott, értékesíteni tudja Otigbát az általa megjelölt áron. A csakfoci.hu információi szerint a Heerenveen első körben 1 millió eurót is meghaladó összeget remélt a 22 éves magyar-nigériai védőért a fentiek miatt, ami nyilván nem fér bele egy hazai klub költségvetésébe, az FTC ennek az összegnek nagyjából az ötödét, legfeljebb a negyedét lett volna hajlandó kifizetni érte.

A nemzetközi átigazolási hajrá esélyt kínálhat ugyanakkor a listavezetőnek. Mivel a fiatal futballista szerződése egy év múlva lejár, a hollandok ezen a nyáron alighanem áruba bocsájtják Otigbát.

Az ugyanakkor kérdéses még, mennyire közeledhetnek egymáshoz a két klub elképzelései a védő árának kapcsán, azaz ilyen horderejű engedménybe belemennek-e a hollandok, ezt erősen befolyásolja az, hogy a korábbi érdeklődőknek mik a szándékai. A piaci hajrá közeledtével jócskán engedhet igényeiből Otigba csapata – ebben reménykednek a Somália és Mateos eladásával anyagilag is megerősödött Fradinál is.

Otigba egyénként a korábbi egyeztetések során már jelezte, hogy szívesen igazolna az FTC-hez, azaz a két klub megegyezésén múlik majd az ügy.

Forrás: csakfoci.hu
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-05-24 05:27:49' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'