Hangoldódik a Fradi is a derbire

2015. szeptember 11. 10:09:14  nyomtatási kép
Thomas Doll szerint néhány játékosnál vissza kell kapcsolni a fejeket a derbire. Hajnal Tamás először játszik Újpesten bajnokit, míg Böde Dániel eddig saját szavai szerint kevésbé volt sikeres a lilák ellen idegenben, most sem az izgatja, lő-e a gólt. Radó András szerint Újpesten nem fogják szeretni, de eddig se tették. Így várják a ferencvárosi játékosok a derbit.

Szerdán Újpesten jártunk a szombati derbi felvezetéseként, csütörtökön pedig a Ferencváros is megtartotta a rangadóra hangoló sajtóeseményét, amelyen természetesen a csakfoci.hu is képviseltette magát.

Az alábbiakban a zöld-fehérek várakozásai olvashatóak.

Thomas Doll vezetőedző szerint jó hír, hogy már számíthat a nemrég igazolt magyar válogatott játékosra, Pintér Ádámra is.

- Elsősorban annak örülünk, hogy a válogatottól egészségesen tértek vissza a játékosaink, Gera Zoltán ráadásul újra tudott játszani is. Jó hír az is, hogy Pintér Ádám először léphet pályára. Gyömbér Gábor és Batik Bence viszont sérült, ők nem bevethetőek. Most volt némi szünet, de megtartottuk a ritmusunkat, elsősorban azoknál a játékosoknál kell "visszakapcsolni" a fejeket, akik a válogatottnál voltak.

A Fradi edzője szerint az, hogy sokan beszélnek a 100%-os mérlegről és annak megtartásáról, nem jelenthet terhet.

- Inkább legyen ilyen teher rajtunk, mintha hét vereség után lennénk. A gondot legfeljebb az jelentené, ha a csapat elégedetté válna. Inkább önbizalmat ad, hogy ilyen mérleggel megyünk neki a derbinek - mondta Doll, aki az Újpestről a következőket mondta:

- Teljesen természetes dolog, hogy a csapatok átalakulnak egy új szezonra, a lilák kerete is sokat változott a nyáron. Az Újpest meg fog próbálni minket legyőzni, minden eszközzel felül kerekedni rajtunk, de mi a saját játékunkat akarjuk játszani.

Mint ismert, Radó András nyáron kis híján Újpesten kötött ki, végül azonban a Fradit választotta. Hogy milyen fogadtatásra számít?

- Valószínűleg nem fognak szeretni, már a Haladás játékosaként se szerettek. Ha gólt szereznék, azzal még kevésbé lennék népszerű, de nem az a lényeg, ki talál be, hanem hogy a csapat nyerni tudjon. Televízióban sok derbit láttam már eddig, örülök, hogy most játékosként is részese lehetek. Amikor ideszerződtem, tisztában voltam a nagy konkurenciával, gondoltam, hogy nem kerülök egyből a kezdőcsapatba. Mivel a csapat sorra nyer, ilyenkor ritkábban vált az edző, de ha csereként beállva gólokat lövök, gólpasszt adok, akkor meg fogom kapni a lehetőséget kezdőként is. Ami a derbit illeti: mind a két csapat szeretne nyerni, kiemelt jelentőségű 90 perc lesz ez mindkét félnek, de nem most dőlnek el még a nagy dolgok.

Hajnal Tamás eddig egy derbin van túl, a mérlege egy gól és egy győzelem.

- Nekem az első Fradi-Újpest meccsem idén tavasszal volt, ráadásul azt egy vezető góllal sikerült lehoznom. Akkor fantasztikus hangulat volt, 22 ezer néző, tele a stadion fradistával. Most nyilván az újpesti drukkerek lesznek többen, de engem felspanol az is, ha nagyszámú közönség előtt kell játszani, akár csak vendégként is. Ez nem visszaveti, hanem feldobja az embert. Mi egyébként mindenhol kezdeményezőek vagyunk, emiatt sem fogunk a felfogásunkon változtatni, a derbi kedvéért sem. Sokan beszélnek a szériánk megtartásáról, engem ez a része nem foglalkoztat a dolgoknak, "csupán" meg szeretném nyerni a következő meccset. Fontos, hogy nyugodtan tudjunk futballozni, de a motiváció talán még nagyobb szerepet kaphat. A csütörtöki edzésen készültünk pár nap után újra együtt teljes létszámban, és nagyon érezhető volt, hogy mennyire motivált a társaság. Szombaton is lesznek szituációk, amikor hideg fejjel kell dönteni, de hozzátartozik a derbihez, hogy az indulatok is előjönnek ilyenkor.

Böde Dániel az Újpest ellen is folytatná a jó sorozatát, de ez csak másodlagos szempont nála.

- Egy csatár minden meccsen gólt szeretne lőni, ha be tudok találni, az lenne a hab a tortán, de csak akkor, ha a csapat is nyer, különben nem írnám alá a gólszerzést. Lőttem már gólt a liláknak, igaz, az hazai pályán volt, eddig sajnos a reméltnél kevesebbszer sikerült nyernem a Fradi játékosaként Újpesten. A lila-fehérek nem játszanak rosszul az idei szezonban, ahogy nekünk, úgy nekik is többről szól ez a derbi, mint egy meccs. Viszont az eddigi felfogásunkon a mérkőzés kiemelt jelentősége miatt sem változtatunk, szerintem most is az lesz a cél, hogy ráerőltessük az elképzeléseinket a hazaiakra. Az első gól meghatározza majd a játék képét, igyekszünk felkészülni minden szituációra. (Forrás: Sas Gábor)


Forrás: csakfoci.hu

címkék:  NB I.  Magyar Foci
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-05-24 05:09:25' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'