Tragédiát hozó vihar a focipályán!

2007. június 26. 07:29:52  nyomtatási kép

Szörnyű tragédiát hozott magával a péntek este a Szigetközön átvonuló vihar: a dunaszigeti futballpályáról menekülniük kellett az edzésen lévő játékosoknak, a derékba tört fák autót, kaput lapítottak össze. Közben a csapat edzője, az egykori kitűnő mosonmagyaróvári kapus, Schnitzer Imre rosszul lett, s már nem tudták megmenteni az életét.
"Imre bácsi, köszönjük" - e rigmustól volt hangos múlt vasárnap a dunaszigeti futballpálya: a hazai csapat négy góllal verte a szomszédvár Dunakilitit, s a hetedik helyen végzett a megyei másodosztályban. Schnitzer Imre harmadik éve irányította a felnőttgárdát: játékosok, szurkolók is elismerték munkáját, s szerették a halk szavú trénert.
Bár a bajnokságnak vége lett, a dunaszigetiek megbeszélték, hogy pénteken még edzenek egyet. Hisz harmincadikán Szlovákiába hívták őket egy négycsapatos focitornára.
Az edző - akiről bátran állítható, hogy az utóbbi néhány évtized legjobb kapusa volt ifjabb korában a Mosonmagyaróvári TE-nél - állítólag délután nem érezte jól magát, de otthon azt mondta: megígérte, hogy kijön a tréningre, így mindenképp ott a helye. Állapotáról annyit tudni kell: az edző egészsége "ráment" fia - a szintén tehetséges kapus -, Erik néhány évvel ezelőtti tragikus halálára. Egyébként a dunaszigeti pálya - a hédervári mellett - az egyik legszebb fekvésű létesítmény: fákkal körülölelt, szélvédett terület.
Péntek este hét óra körül azonban fekete viharfelhők gyülekeztek körülötte. Nagy István, az egyesület elnöke innentől idézi fel a történteket.
- A játékosok megszokott helyükön, a fák alatt álltak meg autóikkal, majd a pályán gyakoroltak. Amikor hatalmas széllel megjött a vihar, s látták, hogy baj lesz, a játékosok odarohantak az autóikhoz. Arrébb álltak s mentették a menthetőt: néhányuknak ez sikerült is. Egyik fiatal játékosunk azonban nem találta a slusszkulcsát, valahol az öltözőben hagyta, s valószínűleg ez mentette meg az életét: egy derékba tört fa az autójára zuhant. Közben az edzőnk mondta a játékosoknak, hogy nem érzi jól magát. Vizet kért, ám állapota hirtelen rosszabbodott, már hányt, s azonnal próbálták hívni a focisták az orvost: a tomboló viharban azonban még a mobiltelefonok sem működtek.
Orvosért rohantak s a futballisták az öltözőben egy padra fektették, ám mire megérkezett a segítség, Imre már nem élt: valószínűleg a szíve vitte el. A játékosokat iszonyúan megviselte a tragédia: egyiküket a kispadtól alig lehetett elrángatni, a többiek éjfélig ültek szótlanul az öltözőben a gyertyák mellett.
- A még este kiérkező győri tűzoltókkal azt is konstatálhattuk: a pályánk is oda. A derékba tört fák kidöntötték a labdafogó hálót, rádőltek a kapura, összetörtek egy beállót, korlátokat, kispadot. Nemrégiben végeztünk öltözőnk felújításával, szinte minden pénzünk ráment, pedig rengetegen segítettek önzetlenül. S ami még figyelemre méltó az összefogásban: a játékosok minden évben a helyi erdészetnél vállalnak kaszálást, hogy egyesületüket az így befolyt pénzzel segítsék. Emellett a futballisták takarítják az öltözőt, ha kell, nyírják a füvet. Idén lesz negyvenéves az egyesület (1967-ben indított először közös csapatot Doborgaz-, Sérfenyő- és Cikolasziget): épp a napokban írtam levelet egy szponzornak, segítséget kérve. Imre elvesztése mellett anyagi kárunk is van: több százezer forint. A kidőlt fákat feldolgozzuk, s az árán némileg felújíthatjuk a pályát, de még elkelne a segítség. Valószínűleg azonban ezt is könnyebben átvészelnénk, ha továbbra is Schnitzer Imre vezetné az edzéseinket - mondta Nagy István.

(forrás: kisalfold.hu)

címkék:  Amatőr  Magyar Foci
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 03:45:13' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'