Matrózcsíkos mezben játszik majd a francia válogatott

2011. március 13. 12:30:09  nyomtatási kép

Új keret, új szponzor, új megjelenés jellemzi a jövőben a francia labdarúgó-válogatottat. A Nike biztosítja mostantól a gallok mezeit, amelyek közül az egyik az országra jellemző matrózcsíkos mintában pompázik.

A francia labdarúgó-válogatott által éveken át viselt Adidas mezek szinte összenőttek a csapattal, emlékezzünk csak a Zinedine Zidane-ék által bemutatott világbajnoki ünneplés képeire. Amikor januárban bejelentették, hogy 2011-2018-ig már a Nike szponzorálja a nemzeti csapatot, előrevetítette mindenki a teljes megújulást, a külső és a pályán mutatott játék terén egyaránt. A vb-botrányt követően egyértelmű, hogy a keretben is gyökeres változások lesznek, ehhez pedig vadonatúj mezek készültek, a "Vive Le Football Libre", vagyis az "Éljen a szabad futball" mottó jegyében.

A tervezők mindent bevetettek, így a múlt és a jövő egyaránt megjelenik a munkájukban. Egyfelől a 19. századi tengerészek által viselt matrózcsíkos minta, amely a franciák egyik ismertetőjegye, másfelől a hipermodern anyag és eljárás, amely különös eleganciát kölcsönöz a játékosoknak. Alou Diarra elégedetten nyilatkozott a mezhez készült reklámfilmben, és elmondása szerint kivételesen szabad mozgást enged a felső a pályán, vagyis most már talán az eredmények sem maradnak el. A reklámkampány fotóit a világhírű divattervező, Karl Lagerfeld készítette.

(Forrás: bulvasrsport.hu, Simonyi András - foci24.com)

HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 03:59:05' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'